RePlast Eurasia 2024 Fuarı'nda Yerinizi Alın!

 
RePlast Eurasia 2024 Fuarı
PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜM TEKNOLOJİ VE
HAMMADDELERİ FUARI

 
Plastik geri dönüşüm alanında Türkiye’de düzenlenecek ilk uluslararası fuar özelliğine sahip RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı, 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında TÜYAP ve PAGÇEV iş birliğiyle İstanbul’da Tüyap Fuar merkezinde gerçekleştirilecek. Geri dönüşüm sektöründen rekor talep gören ve lansmanının ilk haftasında yerlerin yarısı dolan RePlast Eurasia 2024 Fuarı, dünyadaki rakiplerine şimdiden fark attı. Avrupa’da düzenlenen emsal fuarlar, 5 yıl içinde ancak 2 hol seviyesine ulaşabilmişken RePlast Eurasia Fuarı ise direkt 2 holle başlangıç yaptı. Dünyadaki geri dönüşüm fuarları kategorisinde liderliğe oynayacağının işaretini işin başında veren RePlast Eurasia Fuarı, lansmanın başladığı ilk hafta içinde yerlerin yarısı doldu. Satışa sunulan ilk hol dolarken 2. Holün satışları devam ediyor.

Türkiye’yi, Yeşil Dönüşümde ileriye taşıyacak en önemli platform olacak RePlast Eurasia’nın, Türkiye’yi geri dönüşüm sektöründe merkez üs haline getirecek. Plastiğin geri dönüştürülerek hayata değer katması için gerekli olan tüm aşamalara yönelik ürün ve hizmet üreten geri dönüşüm hammadde ve teknoloji firmaları, sektör profesyonelleriyle RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı’nda önümüzdeki yıl Mayıs ayında ilk kez bir araya gelecekler.
 

RePlast Eurasia Fuarı hakkında kısa videoyu izlemek için tıklayınız.
 
PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜM ENDÜSTRİSİNE ÖZEL İLK FUAR

Türkiye plastik geri dönüşüm sektörü yaklaşık 400.000 kişiye direkt istihdam sağlarken dolaylı istihdam rakamı 1.2 milyon kişi civarında. Sağladığı geniş istihdam ile her yıl ortalama %8 oranında büyüme başarısı gösteren Türk Plastik Geri Dönüşüm Endüstrisi, en fazla genç nüfus çalıştıran sektörlerden biri olması yönüyle de dikkat çekiyor. Bu devasa ailenin parçası olarak 2024 yılında ilk kez gerçekleşecek olan RePlast Eurasia Fuarı, uluslararası sektörel fuarlar içinde lider olma iddiasına sahip. Geri dönüşüm sektörünün, teknolojik gelişim ve hammadde kullanımı açısından her geçen gün büyümesi, bu tür uluslararası organizasyonlara duyulan ihtiyacı ortaya koyuyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞE KATKI SUNACAK

Plastik atıkların geri kazanılması sürecinde toplama, ayrıştırma, yıkama ve temizleme, kırma, eritme ve ekstrüzyon, yeniden işleme ve üretim, inovasyon aşamalarının tümünde hizmet veren firmaların katılımcı olarak yer alacağı RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı’nda sürdürülebilir gelecek için geri dönüşüm teknolojileri ve hammaddeleri konusundaki en son gelişmeler tek platformda sektör profesyonellerine sunulacak.

SEKTÖRÜN ORTAK PLATFORMU: REPLAST EURASIA FUARI

Plastik geri dönüşümü alanında ürün ve hizmetlerin sergileneceği RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı kapsamında aynı zamanda sektörel bilgi paylaşımının da yapılacağı, alanında uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleşecek konferans ve plastik geri dönüşüm ödül töreni de gerçekleştirilecek. Mevcut durumda plastik geri dönüşümü, gelecekte sektörü bekleyen teknolojik gelişmeler ve yasal uygulamalar, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi gibi çok çeşitli konu etrafında şekillenecek oturumlarda sektör profesyonelleri, bilgi birikimlerini artırma ve geleceğe yönelik planlamalarını şekillendirme fırsatı bulacaklar. Birincisi 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı’nın, sektörel gelişimi bilgi paylaşımı yönüyle de hızlandırması bekleniyor.

RePlast EURASIA FUARI YEŞİL DÖNÜŞÜM YARIŞINDA TÜRKİYE’Yİ ÖNE GEÇİRECEK

Yeşil Dönüşüm ve Yeşil Teknoloji ile hızla değişen dünyada geri dönüşüm trendinin yükseldiğini söyleyen PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, atıkların stratejik hammadde haline geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Küresel ısınma konusunda kaygıların arttığı günümüzde tüm dünya artık petrol türevi hammaddeleri sıfırdan kullanmak yerine daha önce ürün haline gelmiş kaynakları, geri dönüştürerek yeniden kullanmaya yöneldi. Döngüsel ekonomi hedefinin parçası olarak özetleyebileceğimiz bu süreç hem daha temiz dünya hem de yeni ekonomik kaynak yaratma anlamında önemli. Kullandığımız malzemeleri geri dönüştürerek tekrar kullanmak ülke ekonomileri için geri dönüşüm endüstrisinin büyümesini de beraberinde getiriyor. Geri dönüştürülmüş hammadde, günümüzde petrolden üretilen orijinal hammaddeden daha fazla talep görüyor. Atıklara yönelik bu değişim; bütün dünyayı, geri dönüştürülmüş hammadde ve söz konusu hammaddeyi işleyecek makine-ekipman teknolojisine ulaşmaya itiyor. Dünyada 6. Avrupa’da ise Almanya’dan sonra 2. Sırada yer alan Türk Plastik Sektörü, geri dönüşüm sektöründe de dünyada öncü olmayı hedefliyor. Bu amaçla PAGEV öncülüğünde kurduğumuz PAGÇEV , TÜYAP ile iş birliğine giderek RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı’nı gerçekleştirecek. İlki önümüzde yıl, 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılacak fuar; Türkiye’nin, yeşil dönüşümde öncü rolünü devam ettireceğinin ve bu yarışta en önde olmak için iddiasını ortaya koyacağının belgesidir. PAGEV olarak yönetiminde yer aldığımız Avrupa Birliği Plastik Üreticileri Derneği’nin (EUPC) de desteğini aldığımız ve uluslararası katılımla gerçekleştirilecek fuarımız, plastik geri dönüşüm teknolojileri ve hammaddelerinin yeniliklerinin sergileneceği merkez haline gelecek. Dünyadaki yeşil dönüşüm yarışında Türkiye’yi öne geçireceğine inandığımız fuarımızın, sektöre önemli kazanımlar sağlamasını ön görüyoruz. Sektörümüzün tüm oyuncularını, uluslararası marka haline gelecek RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı’nda buluşmaya davet ediyorum”.
 
RePlast Eurasia fuarı hakkında bilgi almak ve yerinizi ayırmak için;

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN



 
 
 
 
 
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN